Zobne luske za doseganje prečudovitega nasmeha

Popularno pot do lepega nasmeha zagotovo predstavljajo tudi zobne luske. Te vam omogočajo tudi povsem naraven videz zob, obenem pa so učinkovito odporne na madeže kave, čaja in cigaretnega doma. Ne zahtevajo obsežnejšega posega na zobni sklenini, vaše dlesni pa lahko ob tem povsem dobro prenašajo keramične materiale.

Pri nameščanju zobnih lusk v nekaterih primernih brušenje zob sploh ni potrebno. Samo nameščanje pa se odsvetuje samo v zelo redkih primerih, kot je na primer nezdravljena paradontoza. Samo obliko za zobne luske vam določi zobozdravnik, izdelujejo pa se v zobni tehniki. Še najbolj so podobne umetnih nohtom ali pa lečam za oči. Na nameščanje lusk pa sta praviloma potrebna le dva obiska zobozdravnika.

Zobne luske
Popularno pot do lepega nasmeha zagotovo predstavljajo tudi zobne luske.

Tanke keramične prevleke

Zobne luske so v resnici tanke prevleke, ki so izdelane iz kakovostne keramike. So v barvi zob, v glavnem pa se uporabljajo za zmanjšanje razmika med zobmi, za sanacije poškodovane zobne sklenine ali za močno obarvane zobe. Luske za zobe veljajo za stomatološki nadomestek, ki ima prvotno primarno estetsko vlogo.

Zobne luske se najpogosteje uporabljajo le pri osebah oziroma pri pacientih, ki imajo naravne in zdrave zobe. Zanje pa se na sploh odločajo ljudje, ki niso povsem zadovoljni z videzom ali barvnim odtenkom svojih naravnih zob. So keramične obloge na zobeh, ki zagotavljajo, da se spremeni oblika in barva zoba. Z njimi torej lahko na povsem učinkovit način odpravite pomanjkljivosti in s tem dosežete filmski nasmeh.

Ključne prednosti lusk za zobe

V zobozdravstvu so torej zobne luske tanke lupine iz keramike, ki se tesno prilegajo na strukturo zob. Obenem učinkovito prikrivajo prirojene ali pa pridobljene okvare sklenine, odkrušene dele zoba, vrzeli med zobmi in še nekatere druge spremembe njihove oblike.

Zobne luske brez brušenja zob
Pri nameščanju zobnih lusk v nekaterih primernih brušenje zob sploh ni potrebno.

Porcelanska zobna obloga je sama po sebi izjemno močna. Posledično se ni treba bati, da so luske za žvečenje preveč krhke in kratkotrajne. Ker debelina zobne luske praviloma ne presega 0,7 milimetra, njihova namestitev ne zahteva grobega brusenja pa tudi ne odstranjevanja živca. Potrebno je odstraniti le tanko plast sklenine.

Ključne prednosti lusk za zobe so še odsotnost kovin v kemični sestavi, dolga življenjska doba, moč, e nazadnje tudi hipoalergenost.

Je bolje izbrati zvezdice ali nevidni zobni aparat

Najverjetneje vam je že uspelo slišati za nevidni zobni aparat. Zagotovo pa ste se o njem še podrobneje pozanimali, če si tudi sami že dlje časa želite imeti aparat za zobe, s katerim bi lahko na povsem hiter pa tudi preprost način odpravili marsikatero pomanjkljivost na svojih zobeh.

Nevidni zobni aparat ima številne prednosti, zato je v tem hipu eden od najbolj priljubljenih vrst aparatov za zobe. Poleg estetskih ima še celo paleto drugih prednosti v primerjavi s klasičnim, fiksnim aparatom. Čeprav je kar nekaj časa veljalo, da se z nevidnim aparatom lahko popravi le preprostejše težave, pa to ne velja več. Kar je mogoče popraviti s klasičnim aparatom za zobe, se v tem hipu lahko popravi tudi z nevidnim. Lahko trdimo, da invisalign, to je drugo poimenovanje za nevidni zobni aparat, v tem hipu velja za najboljšo, obenem pa tudi za najbolj sodobno ortodontsko rešitev na celem svetu.

Najpomembnejše prednosti invisaligna

Nevidni zobni aparat se med uporabo praktično skorajda ne opazi. Njegova uporaba vam v primerjavi z drugimi vrstami tovrstnih aparatov omogoča bistveno boljšo ustno higieno. Enostavno se ga namreč lahko odstrani, na primer med obroki, med opravljanjem športnih dejavnosti, uporabo glasbenega inštrumenta.

Nevidni zobni aparat ima številne prednosti
Nevidni zobni aparat ima številne prednosti, zato je v tem hipu eden od najbolj priljubljenih vrst aparatov za zobe.

Ena od ključnih prednosti je tudi precej manjše število kontrol pri ortodontu. Celotna obravnava pa kljub temu traja veliko manj časa kot pri uporabi fiksnega aparata za zobe.

Preberite si še naslednji članek: Dobrodošli domači medicinski pripomočki

Brezstični termometri omogočajo merjenje brez dotika, zaradi česar so meritve točne in higienične, infrardeči termometri pa temperaturo merijo preko infrardeče svetlobe, ki jo oddaja uho.

Kako do svojega popolnega nasmeha

Morda vas v tem hipu zanima, ali lahko nevidni zobni aparat pomaga tudi vam. Na vsa vprašanja v povezavi z uporabo vam lahko odgovorijo strokovnjaki na prvem pregledu, ki je praviloma povsem brezplačen. Vaše zobe se lahko poskenira z najmoderneje zasnovanim 3D skenerjem. Na osnovi izjemno natančne slike pa se bodo predvideli, na kakšen način vam lahko omogočijo popolni nasmeh.

YouTube video

Sicer pa vam je veliko koristnih informacij na voljo tudi na spletu, s pomočjo katerega se povežete z izbranim ortodontom. Na spletu lahko izveste, kako se invisalign uporablja, kdaj, koliko časa in ne nazadnje za kakšno ceno. Glede na to, kaj vam takšen pripomoček za zobe zagotavlja tudi na dolgi rok, je cena povsem dostopna.

Članki iz iste kategorije:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.