Dobrodošli domači medicinski pripomočki

V kopalnici ali v kakšnem drugem priročnem prostoru najpogosteje hranimo vsaj nekaj pripomočkov, ki nam pomagajo preverjati tudi naše zdravje. Še posebej dobrodošla sta na primer termometer in merilec krvnega tlaka. Tovrstni medicinski pripomočki so na voljo v različnih oblikah. Brezstični termometer je vse bolj priljubljena izbira kupcev, saj je za uporabo sila preprost pa tudi učinkovit. Tudi drugi tovrstni pripomočki so v svojem delovanju pa tudi v izgledu precej napredovali. Kupite pa jih lahko po dostopnih cenah v vseh specializiranih prodajalnah z medicinskimi pripomočki.

Ključne prednosti brezstičnega termometra za merjenje telesne temperature

Zagotovo bi bilo nadvse zanimivo pokukati v zgodovino različnih medicinskih pripomočkov. Če bi na primer primerjali prvi in zadnji termometer, bi bili presenečeni že nad samim izgledom. V tem trenutku je izjemno moderno in seveda tudi priporočljivo izbrati brezstični termometer, ki vam lahko izjemno natančno izmeri temperaturo, čas merjenja pa je izjemno kratek.

Brezstični infrardeči termometer za merjenje telesne temperature se lahko uporabi večkrat. Meri temperaturo na čelu in deluje na baterije.

Brezstični infrardeči termometer za merjenje telesne temperature je ročni pripomoček, ki je namenjen za večkratno rabo. Deluje na baterije, uporablja pa se za merjenje temperature na čelu. Njegovo delovanje temelji na tehnologiji infrardečih senzorjev, ki lahko pri merjenju temperature različnih predmetov oddajajo različne signale.

Dobra izbira je tudi digitalni termometer

Termometer za merjenje temperature telesa lahko kupite tudi v nekoliko drugačni obliki. Na voljo je tudi digitalni termometer, ki lahko povsem natančno pa tudi varno izmeri temperaturo. Še posebej dobrodošel je za dojenčke, majhne otroke in seveda tudi za odrasle. Opremljen je s tanko konico, ki uporabo naprave povsem poenostavi.

S takšnim pripomočkom se mora temperatura telesa meriti v mirovanju. Najbolje vsaj dve uri po jedi. V tem času se ne priporoča pitje toplih pijač. Tudi vsak nekoliko močnejši napor lahko predhodno zviša telesno temperaturo. Seveda je v določeni meri odvisna še temperatura okolice. Slednje velja zlasti za majhne otroke. In kdaj lahko govorimo o vročini? Kadar je telesna temperatura, ki je merjena pod pazduho, preseže več kot 37,2 stopinje Celzija. Če je merjena v ušesu, ne sme preseči 37,5 stopinje; če pa v ritki, pa 38 stopinj Celzija.

Merjenje krvnega tlaka v domačem okolju je pomembno, saj tako lahko sami nadzorujemo in skrbimo za svoje zdravje.

Zakaj si je doma dobro meriti krvni tlak

Dejstvo je, da je zvišan krvni tlak eden od glavnih dejavnikov tveganja za razvoj bolezni srca ter ožilja. Posledično je še toliko pomembneje, da poznamo vrednosti svojega krvnega tlaka. Merjenje tlaka v krvi v lastni režiji, torej doma, nam pomaga odkrivati zvišane vrednosti. V primeru če smo že zboleli, pa takšno merjenje pripomore k precej boljšemu nadzorovanju bolezni.

Merjenje poteka s pomočjo naprave, ki se imenuje merilec krvnega tlaka. Na sreči je naprava cenovno povsem dostopna, kupite pa jo lahko v vseh lekarnah in v specializiranih prodajalnah z medicinskimi pripomočki. Ker je tovrstni medicinski pripomoček moč dobiti v več oblikah, je najbolje, da vam najprimernejšega pomaga izbrati strokovno usposobljeno in izkušeno prodajno osebje.

Kdaj je najbolje uporabiti merilec krvnega tlaka

Če krvni tlak merite sami doma, si ga je najbolj smiselno izmeriti takoj, ko vstanete, in pred večerjo. S svojim osebnim zdravnikom pa se seveda lahko dogovorite tudi za druga obdobja ali pa za dodatne meritve. Če je krvni tlak dokaj urejen, ga je smiselno meriti zjutraj in zvečer enkrat na teden.

Preden v roke primete merilec krvnega tlaka, ne zaužijte nobenega obroka. Prav tako ne pijte prave kave, ne kadite in ne uživajte alkohola. Krvnega tlaka si praviloma ne smete meriti po naporu oziroma po zaužitju zdravil. Pred meritvijo morate obvezno opraviti potrebo. Tiščanje na vodo namreč zvišuje tlak v krvi. Pred meritvami nekje do 5 minut udobno počivajte, sede v stolu, hrbet naj bo podprt, noge pa na tleh. Pripravite še pisalo in preglednico za zapisovanje vrednosti tlaka v krvi. Tovrstna preglednica vam je brezplačno na voljo tudi v lekarni.

Medicinsko opremo, ki se uporablja doma, lahko kupite v lekarnah ali specializiranih prodajalnah.

Na kaj bodite pozorni med merjenjem krvnega tlaka

Da boste lahko čim bolj realno izmerili svoj krvni tlak, med merjenjem ne govorite, ne poslušajte nikogar, ne glejte televizije. Bodite kar se da sproščeni. Manšeto naprave namestite na čim bolj ustrezno mesto – na nadlakt ali podlakt. Povezovalna cevka mora izhajati iz manšete na notranji strani komolca. Meritve pa vedno, če se le da, izvajajte na isti roki.

Prodajni program podjetja Medigo

Medicinska oprema, ki jo potrebujete v domačem okolju, vam je na voljo v lekarnah in v specializiranih prodajalnah s tovrstnimi pripomočki. Ena od bolj poznanih je zagotovo prodajalna Medigo. To lahko obiščete v fizičnem prostoru ali na spletu. Prodajni program vključuje številne pripomočke, ki so za nakup cenovno zelo dostopni.

YouTube video

V prodajalni z medicinskimi pripomočki Medigo so vam na primer na voljo opornice in ortoze, kompresijske nogavice, medicinski pripomočki, hitri testi ter zaščita, sanitarni pripomočki in druge razne naprave. Omenjene naprave in pripomočke si lahko tudi izposodite.

Članki iz iste kategorije:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.