Termalna voda za krepitev in poživitev vašega telesa in duha

Termalna voda

Kdaj ste si nazadnje privoščili kakšen krajši ali daljši oddih v hribih, na morju ali kje v naravi? Verjetno počitnikujete predvsem v poletnem času, ko imate nekoliko daljši dopust. Kljub temu pa bi morali tu in tam na krajši oddih oditi tudi v času vikenda. V tem primeru so lahko odlična izbira toplice. Termalna voda bo poskrbela, da se bosta vaše telo in duh še bolj okrepila.

K sreči je pri nas veliko izbire, kar se tiče samih toplic. Terme že dolgo časa niso zgolj kraj, kamor se hodimo namakat v termalno vodo, temveč tudi kraj številnih drugih storitev in možnosti na sploh.

Koristi termalne vode

Če ste se že kdaj nekoliko dlje časa namakali v bazenu v toplicah, ste se po tem verjetno počutili precej bolje, in to ne zgolj samo nekaj minut po tem, ko ste stopili iz bazena. Termalna voda je poskrbela za odlično počutje še kar nekaj dni po tem, ko ste se vrnili s toplic.

Termalna voda
Termalno vodo nekateri imenujejo tudi zdravilna voda

Le malokdo se pravzaprav zaveda, kako koristna je termalna voda. Nekateri jo poimenujejo tudi zdravilna voda, in to z razlogom. Seveda ni primerna zgolj za kopanje oziroma namakanje, temveč se termalna voda lahko tudi pije.

Dobrodošlica v obliki termalne vode

Nekateri ponudniki storitev v toplicah vam v znamenje dobrodošlice ponudijo pitje termalne vode. Po pitju se boste zagotovo dlje časa počutili bolj sveže in imeli boste bistveno več energije. Pitje zdravilne vode je pogosto vključeno tudi v termalne pakete.

Termalna voda je primerna tudi za pitje in je zelo zdravilna

Prav tako pa je voda iz term za pitje na voljo tudi za nakup. Še preden odidete s prečudovitega oddiha, torej kupite nekaj ustekleničene termalne vode in jo uporabljajte še doma. Ne nazadnje takšno vodo lahko komu tudi podarite.

Najboljši ponudnik termalnih storitev

Naša dežela je znana tudi po številnih krajih s termalno vodo. Toplic je toliko, da je včasih prav težko izbrati, katera ponudba je najboljša. Najbolje je, da ponudbo preverimo kar na spletu. Na njem so vam za ogled na voljo različni paketi v termah, ki so na voljo tako posameznikom, kot parom, družinam, skupini prijateljev, starostnikom in še bi lahko naštevali.

Verjetno vas bo med pestro ponudbo zlasti navdušila tudi Thermana Laško, ki velja za res nekaj posebnega. Tamkajšnje toplice so res odlična izbira tako za mladostnike, odrasle kot starejše osebe. S seboj pa lahko odpeljete tudi najmlajše družinske člane.

Kopanje, wellness in odlično kulinarično doživetje

Ko izbiramo destinacijo za počitnikovanje, smo najpogosteje pozorni na to, ali se bomo lahko kje kopali, sproščali in seveda naužili dobre hrane. Vse to vam ponujajo toplice Thermana Laško in seveda še veliko več. Zelo znan je njihov wellness center, kjer so na voljo najrazličnejše storitve. Za prav vsakogar med vami se bo našla vsaj ena storitev, ki vam bo polepšala počitniške dni.

YouTube video
Družinske počitnice v Terme Thermana Laško

Za piko na i pa si boste lahko peš ali pa s kolesom ogledali prečudovito okolico toplic. Na voljo so različne znamenitosti, ki jih lahko obiščete s celotno družino.

Tretmaji za preoblikovanje telesa v toplicah

Toplice Thermana Laško so odlična izbira tudi za to, ker vam ponujajo številne vrhunske tretmaje. Med drugim si lahko v času počitnikovanja preoblikujete tudi svoje telo. Strokovnjaki s tega področja pa vas bodo podučili tudi o tem, kako lepo in vitko telo ohranjati tudi v prihodnje.

Na voljo so torej tretmaji za preoblikovanje telesa. Zelo priljubljen je na primer tisti, ki vključuje lesene valjčke in olja. Imenuje se maderoterapija.

Kaj uči ayurveda?

Če pred prihodom v toplice Thermana Laško morda ne boste vedeli, kaj točno je ayurveda, pa boste zagotovo vedeli, ko se boste iz term vračali nazaj domov. Ta veda vas bo naučila veliko novega o vašem življenju. Če boste upoštevali vse njene smernice ali pa vsaj osnovne, vas zagotovo čaka precej bolj kakovostno življenje.

V sklopu ayurvede se boste torej naučili veliko novega o življenju, o delovanju svojega telesa. Izvedeli boste, kako pomembno je hormonsko ravnovesje in kako to vpliva na naše počutje. Prav tako tudi, katera hrana je primerna za vas in kateri vrsti hrane se je bolje izogibati. Čeprav je določena vrsta živil na sploh zdrava, pa seveda ajurveda uči, da ni nujno dovolj zdrava tudi za vas. Verjetno vas bo zamikala tudi joga, ki je prav tako vključena v ajurvedo.

Članki iz iste kategorije:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.