Magnezij je zelo pomemben mineral za človeško zdravje

Magnezij zagotavlja najvišjo zmogljivost našega telesa

Človeško telo potrebuje za svoje zdravje veliko različnih mineralov in vitaminov. Večino surovin, ki so nujne za naše zdravje, pridobimo iz uživanja hrane. Res pa je, da tudi, če zelo zdravo jemo, to ne pomeni, da bomo telesu zagotovili zadostno količino hranilnih snovi. To še posebej drži za magnezij, ki je eden izmed najbolj pomembnih mineralov v našem telesu.

Najdemo ga lahko v kosteh, mišicah, mehkih tkivih, možganih in celo krvi. Tako je zelo pomembno, da ga zaužijemo v primerni količine, če želimo ohranjati visok nivo energije, zdrav živčni sistem, gibljivost mišic in še mnogo več.

Kosti potrebujejo magnezij za ohranjanje svoje trdnosti

Kot prej omenjeno, je magnezij nujno potreben za delovanje celotnega človeškega telesa. Tako ga lahko najdemo skoraj 60% v kosteh, ostalih 40% pa se nahaja v mišicah in krvi. Dejstvo je, da ga potrebuje vsaka celica, saj je nujno potreben za opravljanje mnogih biomehanskih procesov.

Magnezij kot prehransko dopolnilo
Magnezij kot prehransko dopolnilo

Naše telo ga potrebuje, da ohranja gostoto kosti. Večina ljudi pa ne zaužije dovolj omenjenega minerala. Temu je večinoma tako, saj ga je zelo malo v procesirani hrani.

Magnezij zagotavlja najvišjo zmogljivost našega telesa

Naše telo porabi približno do 20% več magnezija, ko telovadimo ali smo drugače aktivni. To pa zato, ker ga telo potrebuje, da prenaša krvni sladkor v mišice. Sam sladkor deluje kot gorivo za mišice, zato potrebuje omenjen mineral, da nam zagotovi dovolj energije.

YouTube video
Video: Zakaj je magnezij tako pomemben za človeško telo

Najlažje je zaužiti magnezij kot prehransko dopolnilo, saj je težko ugotoviti, koliko ga je v dejanski hrani, ki jo uživamo. To je tudi razlog, da se večina športnikov poslužuje prehranskih dopolnil.

Magnezij je izredno pomemben za nosečnice

Noseče ženske potrebujejo veliko magnezija, saj je njihovo telo med tem časom pod velikim stresom. Tako ga telo potrebuje za popravilo in gradnjo različnih tkiv. Priporočeno je, da je vnos za nosečnice približno do 350 mg minerala dnevno. Tako se zagotovijo najboljši pogoji za razvoj zarodka, dobrega počutja med nosečnostjo in uspešnega poroda.

Minerali so pomembni za uravnavanje krvnega pritiska

Krvni pritisk je eden izmed glavnih pokazateljev splošnega zdravja vsakega posameznika. Zato je zelo pomembno, da ni previsok ali prenizek. Veliko raziskav pa je pokazalo, da magnezij pomaga uravnavati krvni pritisk. To stori tako, da telesu pomaga širiti žile, ko je to potrebno. Tako se zmanjša možnost nastanka krčev v srčni mišici in žilah. Obenem pa tudi uničuje oziroma raztaplja strdke, ki se pojavijo v krvi. To pa je izredno koristno, saj so strdki lahko zelo nevarni.

Vrhunska prehranska dopolnila, kot jih bomo našli od blagovne znamke babesvitamins, nam zagotovijo, da bomo v telo vnesli vse potrebne minerale in vitamine, ki so ključni za ohranjanje našega zdravja.

Preberite si tudi naslednji članek: Termalna voda za krepitev in poživitev vašega telesa in duha

Članki iz iste kategorije:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.