Olajšajmo si težave z želodcem

Zgaga se velikokrat pojavi v simptomu ki ponazarja goreč občutek v prsnem košu

Dandanes je ena izmed najbolj pogostih zdravstvenih težav zgaga. Ta se pripeti, ko nam vsebina želodca do neke mere preide v požiralnik. Razlogi za to so mnogi, vendar jih lahko hitro olajšamo, če popijemo kozarec Donata. Ta nevtralizira kislino in pomiri želodec, kar nam omogoča takojšnje olajšanje. Seveda pa je zelo pomembno, da se zavedamo nekaj osnovnih razlogov, ki povzročijo nepravilno delovanje želodčne kisline. Tako se lažje izognemo neprijetnemu počutju, ki nam ga omenjena težava lahko povzroči.

Goreč občutek v prsnem košu 

Težave z zgago se velikokrat pojavijo v simptomu, ki ponazarja goreč občutek v prsnem košu. Ta pa se lahko razprostira vse do požiralnika. Zgaga je tudi poznana po imenu kisla regurgitacija in gastroezofagealni refluks. V vsakem primeru je to lahko zelo neprijeten občutek, ki nam močno oteži vsakdanje življenje. 

Zgaga je lahko izboljšana z kozarcem Donata
Donat Mg pomaga pri težavah z zgago

Pri zgagi si lahko pomagamo s kozarcem Donata. To je pijača mineralnega izvora, ki vsebuje magnezij, sulfatne ione in druge naravne sestavine. Te pa pomagajo človeškemu telesu, da lažje prebavi hrano. Tako se izognemo ponavljajočih se težav z zgago.

Slaba prehrana in težave s prebavo

V današnjem svetu je skoraj nemogoče zdravo se prehranjevati. Časovne omejitve, veliko obveznosti in pomankanje prostega časa pomeni, da veliko ljudi poseže po hitri in nezdravi hrani. To pa povzroči mnogim zgago, slabo prebavo in druge simptome. Vse to pa se odraža v slabši energiji posameznika, kot tudi bolečinah v želodcu in nepravilnem izločanju blata.

https://www.youtube.com/watch?v=eFcQz4whj4Y
Video: Donat Mg. Gasi zgago

Donat ima poseben način delovanja, ki celicam v črevesni steni zmanjša količino vode. To pa povzroči začasno večji volumen črevesja. To omogoča, da se pritiska na črevesno steno poveča, kar pomaga pri odvajanju blata. 

Delovanje probiotikov

Preberite tudi članek: Probiotiki in njihovo učinkovanje

Ko kupujete probiotik, morate paziti na to, da je dovolj kakovosten. Najboljši probiotiki vsebujejo kakovostne serije bakterij.

Zgaga lahko vodi do zaprtja

Nenehne težave z zgago lahko vodijo do kroničnega zaprtja. To je izredno škodljivo za človeški organizem, saj povzroča nemalo različnih težav. Vzrok zaprtja je v večini primerov povezan z neuravnovešenostjo bakterij, ki se nahajajo v črevesju. Teh je več bilijonov, vsaka izmed teh bakterij pa ima določeno nalogo. Če se to ravnovesje podre, potem telo ne more več pravilno prebavljati hrane. To pa povzroči zaprtje, bolečine v trebuhu in druge težave.

Donat povrne ravnovesje teh bakterij s svojimi mineralnimi sestavinami, saj jih nahrani in jim povrne število. Število dobrih bakterij se zniža zaradi nekakovostne hrane, stresa, bolezni ipd. To pa povzroči zgago, ki je lahko komaj opazna, ali pa izredno močna.

Dejstvo je, da je uživanje primerne količine vode nujna komponenta v življenju vsakega posameznika. Donat pa se lahko tudi pije ob zaprtju in zgagi, vendar v majhnih količinah. Priporočljivo je zaužiti do 3 dcl zjutraj, na tešče. Zvečer, pred spanjem, pa dodatna 2 dlc mlačnega Donata. Več informacij je možno poiskati na spletni strani Donat.mg, kjer so opisane vse zdravilne lastnosti omenjene pijače.

Članki iz iste kategorije:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.